Ik ben Thea van Moorsel (1955) uit Dommelen. Welkom op mijn site.

Mijn werk is het resultaat van de altijd aanwezige drang om de beelden die ik waarneem en mij raken vast te leggen. Dit geldt zowel voor het maken van foto’s als schilderen.

Je kunt dus wel zeggen dat ik erg visueel ben ingesteld.

Na diverse schildercursussen ben ik in 2003 aan de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk België de deeltijdopleiding Schilderkunst gaan volgen en heb deze  in 2011 afgerond. 

Vaak gebruik ik mijn foto’s als inspiratiebron voor het schilderen waardoor mijn onderwerpen dan ook zeer divers zijn evenals mijn kleurenpalet.  Mijn uitgangspunt is vaak figuratief en dan abstraheer ik dit geheel of gedeeltelijk. Omdat ik niet vanuit schetsen of tekeningen vertrek ontstaat er een zoektocht op het doek waardoor er een zekere gelaagdheid ontstaat. 

De laatste jaren verdiep ik me met veel plezier in portretten, realistisch met aandacht voor detail of expressief, sober van kleur of juist kleurrijk. Ook daarin komt mijn veelzijdigheid terug. De uitdaging voor mij zit hem erin om de ziel van de geportretteerde naar voren te laten komen. Ik schilder ook portretten in opdracht.

Veel plezier op mijn site!